lunes, 14 de noviembre de 2011

5. Grups Musicals

Bob Dylan: músic, cantant, guionista, DJ, pintor i poeta nord-americà. Toca la guitarra, el baix, l’harmònica, el teclat i el piano. Es un dels principals artistes que  van iniciar el Folk Rock. Durant 5 dècades ha sigut una de les majors figures en  la música popular


Els byrds: Van tenir un enorme èxit per el so basat en la guitarra Rickenbacker de dotze cordes i les harmonies vocals. En el principi de la seva carrera van ser coneguts com “els Beatles americans”


The Mamas & the Papas: una de les peces Fundamentals del Folk Rock de Califòrnia. Eren un grup vocal format per dos parelles que representava la cara més amable del moviment hippy, que prèviament havien estat en un altre grup important del Folk-Rock: The Journeymen. El seu so es caracteritzava per els jocs vocals de noi i noia. Encara que van ser molt populars als anys 60, la seva carrera no va durar gaire.

Nick Drake:  cantant, compositor i guitarrista britànic. El seu treball es molt apreciat actualment per la critica musical  encara que no va vendre discs durant la seva vida. Ja des de petit, li agradava la poesia, la pintura i la musica. Molt poques actuacions va fer per la seva timidesa.

Denovan: cantant escocès que va començar a ser rival de Bob Dylan i evolucionà fins obtenir un estil propi, afegint petits punts de jazz o musica hindú al seu so, denominat per el Folk-Pop  i el Pop Psicodèlic. Va ser el primer en  utilitzar Sitar ( instrument musical indi de corda polsada semblant al banjo) en les seves cançons  barrejant misticisme i  sentit de l’ humor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario